Zaden
Biologische zaden
Koolrabi (violet) zaden - Blaro
Koolrabi is een ware delicatesse: gezond en lekker! Gekookt smaakt koolrabi naar bloemkool en rauw als selderij. Deze paarsblauwe koolrabi is iets later oogstbaar dan de witte koolrabi, maar proeft nog smaakvoller!
De koolrabi is een groente die bovengronds een knol vormt. Deze paarsblauwe variant staat bekend om zijn lekkere smaak en goede opbrengst. Daarentegen duurt de teeltduur wel iets langer en maken ze wat meer blad aan dan de witte koolrabi. De biologisch geteelde zaden bij voorkeur onder glas op (pers)potjes van 5 cm zaaien en uitplanten in de kas of op vollegrond. Om vezelig worden van de knol te voorkomen dient u voor ruimschootse compost en voldoende vocht te zorgen. Ook tijdig oogsten wordt aangeraden zodat de knol nog lekker mals is. Op een koele plaats kunt u de koolrabi vrij lang bewaren.
Specificaties:
- Aantal zaden: ca. 200
- Kiemduur in dagen: ca. 14
- Zaaitemperatuur: ca. 15ºC
- Rijafstand: 30 cm
- Diepte zaad in de grond: 0,5 cm
- Zaaien onder glas: februari t/m april
- Zaaien in de vollegrond: april t/m juni
- Oogsttijd: juni t/m september