Zaden
Biologische zaden
Knolvenkel zaden - Finale
Bij het groentegewas knolvenkel kunt u niet alleen de knol, maar ook het blad gebruiken in gerechten. De knol heeft een verfrissende, anijsachtige smaak en kunt u fijn geschaafd in rauwkost verwerken en gekookt of gestoofd eten. Het blad van de knol is een uitstekend toekruid en erg lekker bij visgerechten!
Deze knolvenkel Finale staat bekend om zijn zware, hoogronde knollen en de bijzonder goede schietresistentie. De Finale kunt u hierdoor al redelijk vroeg voorzaaien voor uitplant in de vollegrond. U kunt ervoor kiezen om onder glas te zaaien of direct in de vollegrond. Het direct zaaien in de vollegrond kan alleen in juni en juli wilt u het producten kunnen oogsten in september of oktober. Bij zaai onder glas moet u de planten voor het uitplanten eerst laten afharden. Gebruik voor de bemesting geen verse mest. De knollen zijn na de oogst op een koele plek ongeveer 5 à 10 dagen te bewaren.
Specificaties:
- Aantal zaden: ca. 200
- Kiemduur in dagen: ca. 14
- Zaaitemperatuur: ca. 18 ºC
- Rijafstand: 35 cm
- Zaaidiepte: 0,5 cm
- Zaaien onder glas: maart t/m juni
- Zaaien in de vollegrond: juni t/m juli
- Oogsttijd: juli t/m oktober