Zaden
Biologische zaden
IJsbergsla zaden - Barcelona
IJsbergsla is lekker fris en knapperig en daardoor een geliefde slasoort in de Nederlandse keuken! Ze wordt veelal rauw gebruikt in frisse salades en bij koude gerechten, maar kan ook gestoofd als andijvie worden gegeten. De Barcelona geeft grote, middelvroege kroppen die na het oogsten in de koelkast lang houdbaar zijn.
De Barcelona is resistent tegen groene bladluis en gedeeltelijk ook tegen valse meeldauw. IJsbergsla kan over een vrij lange periode worden geteeld en schiet niet snel. Tip: als u in kleine hoeveelheden zaait, dan kan u de gehele zomer heerlijke kroppen ijsbergsla oogsten. U kunt de ijsbergsla zaaien vanaf februari onder glas en vanaf half maart kunt u buiten in de vollegrond gaan zaaien. Ruim uitdunnen en bij droog weer voldoende vochtig houden.
Specificaties:
- Aantal zaden: ca. 100
- Kiemduur in dagen: ca. 10
- Zaaitemperatuur: ca. 18 ºC
- Rijafstand: 40 cm
- Zaaidiepte: 0,1 cm
- Zaaien onder glas: februari t/m april
- Zaaien in de vollegrond: maart t/m juli
- Oogsttijd: juni t/m oktober