Zaden
Kruidenzaden
Koriander zaden - Marino
Koriander heeft een frisse, milde en aromatische smaak en is daardoor vaak een belangrijk ingrediënt in kerrieschotels, salades en sauzen! Van koriander worden niet alleen de bladeren, maar ook de zaadjes gegeten. In principe levert koriander twee smaken: het blad heeft een zeer eigen, frisse en peterselieachtige geur en is als kruid onmisbaar in Mexicaanse en Aziatische salades, soepen en vleesgerechten, terwijl het zaad een specerij is met een plezierig aroma en veel wordt gebruikt in de Europese en Midden-Oosterse keuken.
Koriander behoort tot de schermbloemige. Het kruid wordt ongeveer 40 cm hoog, heeft een mooi dicht blad, dunne stengels en witte en roodachtige bloemschermen. De Marino is een verbetering op de standaard koriander. Deze biologisch geteelde zaden zijn namelijk beter bestand tegen het in de bloei schieten. Koriander vraagt om een lichte, kalkhoudende grond op een zonnige, beschutte plaats.
Specificaties:
- Aantal zaden: ca. 325
- Kiemduur in dagen: ca. 16
- Zaaitemperatuur: ca. 18 ºC
- Rijafstand: 25 cm
- Zaaidiepte: 1 cm
- Hoogte plant: 40 cm
- Zaaien onder glas: maart t/m mei
- Zaaien in de vollegrond: mei t/m juli
- Oogsttijd: juni t/m september