Zaden
Kruidenzaden
Dille biologische zaden - Heksenkruid
Dille of heksenkruid is een populaire smaakmaker bij de bereiding van visgerechten, soepen en sauzen! Naast het blad zijn ook de gedroogde zaden te gebruiken voor bijvoorbeeld inmaak van augurken en komkommers. Het vers gesneden blad ruikt heerlijk en heeft een aromatisch, licht anijsachtige tintje met een zoete nasmaak. Dille wordt veel gebruikt in de Scandinavische keuken, maar wint tegenwoordig ook de harten in de Nederlandse keuken!
´´Heksenkruid´´ is de algemene gebruikte dille, maar dan in biologisch geteelde zaden. Dille is familie van de schermbloemige en heeft geveerde en breekbare bladeren. Dille is een makkelijk kruid om in de moestuin te kweken. Het kruid staat het liefst op een beschutte, zonnige plaats en heeft niet veel voeding nodig. Zaai dille in de vollegrond op regels. Na ongeveer 15 dagen zullen de zaadjes opkomen en kunt u ze gaan uitdunnen.
Specificaties:
- Aantal zaden: ca. 500
- Kiemduur in dagen: ca. 15
- Zaaitemperatuur: ca. 20 ºC
- Rijafstand: 30 cm
- Zaaidiepte: 0,5 cm
- Hoogte plant: 80 cm
- Zaaien in de vollegrond: april t/m juli
- Oogsttijd: juni t/m september